Langkau ke kandungan utama

Tips Perkahwinan: 10 Tips Cinta Suami Isteri
Cium tangan suami dan dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja masing-masing

1. Cium tangan suami dan dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja masing-masing.
2. Jika berpisah lebih dari sehari seperti untuk tugasan luar daerah, tambah rutin harian tadi dengan pelukan dan ciuman di bibir.
3. Walau sesibuk mana sekali pun, luangkan masa untuk menelefon pasangan sekurang-kurangnya sekali walau sekadar untuk bertanya apa yang sedang dilakukan.
4. Sentiasa ucapkan kata-kata sayang seperti I love you sepenuh hati sebelum keluar kemana-mana, menamatkan perbualan di telefon dan sebelum tidur.
5. Sentiasa mencari peluang untuk makan tengah hari bersama kerana pastinya ia tiada gangguan anak-anak jika pada hari berkerja.
6. Amalkan bertanya apa yang berlaku sepanjang hari selepas pulang dari kerja sebagai tanda mengambil berat dan memberi peluang pasangan meluahkan perasaan.
7. Luangkan masa untuk berbual tentang apa sahaja dari isu rumah tangga hinggalah politik semasa sebelum tidur.
8. Mudah berbaik jika berlaku sebarang pertelingkahan, jangan biar berlarutan walau untuk satu jam sekali pun apatah lagi berhari-hari.
9. Temani pasangan semasa menonton rancangan kegemaran mereka walau sambil membaca akhbar misalnya kerana apa yang penting ada berada disisi.
10. Jangan sesekali berpisah tempat tidur walau anak sudah berderet atau usia sudah meningkat kerana ia adalah salah satu amalan penting untuk mengeratkan kasih sayang.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

“BINATANG” APA YANG PERTAMA KALI ANDA LIHAT? JAWAPAN ANDA AKAN MENENTUKAN SIKAP & KEPERIBADIAN ANDA.

Binatang apa yang pertama kali kamu lihat, jawapannya akan menguak isi hatimu loh … Yuk kita mula!


A. Gajah B. Lumba-lumba C. Kuda D. Anjing E. Kucing F. Burung G. Tikus * * * TES DI MULAKAN YA * * * A. Gajah Kamu kelihatan suka banyak bicara, tapi ada kalanya kamu berasa lelah dalam hati, sehingga lebih ingin diam saja. Kamu bukannya benar-benar ingin menyenangkan semua orang. Kecuali orang yang sangat akrab dengan kamu, kamu boleh menceritakan isi hatimu. Kamu suka kehidupan yang fleksibel dan jelas. Kamu bukan orang yang suka memanfaatkan orang lain. Tetapi kamu sangat menegaskan matlamat dalam hidup dan upah. Kamu tidak suka perkara yang terlalu rumit. Jika ada cara agar kamu dapat cepat berjaya, cepat kaya, maka kamu akan tidak berputus asa untuk mencapainya. bakat: Kamu jenis orang yang fokus. Anda boleh menilai apa yang bagus untukmu. Kamu juga mempunyai gerak hati yang kuat. Kadang-kadang berjalan-jalan saja kamu juga dapat memikirkan idea yang bagus. Ini memang bakatmu dari la…

Tertubuhnya Shaza Aiman Lingerie

Assalamualaikum and Hai

Kepakaran kami adalah membantu Wanita yang menghadapi masaalah mendapatkan pakaian-pakaian "Lingerie" bersize besar dan mengikut reka design yang terbaru dan material berkualiti, Yang Mana Shaza Aiman Estore sudah lebih dari 5 tahun dalam bidang ini, dalam menolong para wanita-wanita harga mampu di miliki.

Shaza Marzuq Aiman adalah dari Brunei Darussalam bemula di tubuhkan dari tahun 2000 lagi, dan bergiat aktive secara Online Shop pada 2010. Hingga lah hari ini. 

Tips Perkahwinan: 8 Cara Kekalkan Kebahagiaan Perkahwinan Anda

Dalam dunia perkahwinan banyak perkara perlu diambil perhatian oleh suami dan isteri terutama mengenai tanggungjawab masing-masing.

8 Cara Kekalkan Kebahagiaan Perkahwinan Anda
1. Hidup Saling Lengkap-Melengkapi

Melayari bahtera perkahwinan bukanlah seperti kehidupan ketika anda bujang dulu. Ia memerlukan komitmen dan perkongsian hidup dalam pelbagai aspek. Sentiasalah ingatkan dalam diri anda bahawa perkahwinan yang bahagia boleh dicapai dengan anda saling melengkapi hidup pasangan anda. Bantu pasangan anda jika dia mempunyai masalah dan cuba atasi kelemahan dia. 2. Suami Libatkan Diri Juga Dalam Urusan Rumahtangga

Sebagai suami, anda tidak boleh abaikan 100% urusan kerja rumahtangga dan hanya mengharap isteri anda. Sekali-sekala, ringan-ringankan tulang anda untuk membantu isteri di dapur atau mengemas rumah. Peruntukkan sedikit masa cuti hujung minggu anda membantu isteri.

3. Ringankan Mulut Memberi Pujian

Sentiasa beri pujian kepada pasangan anda. Tak kira samada anda seorang suam…