Langkau ke kandungan utama

Catatan

“BINATANG” APA YANG PERTAMA KALI ANDA LIHAT? JAWAPAN ANDA AKAN MENENTUKAN SIKAP & KEPERIBADIAN ANDA.

Binatang apa yang pertama kali kamu lihat, jawapannya akan menguak isi hatimu loh … Yuk kita mula!


A. Gajah B. Lumba-lumba C. Kuda D. Anjing E. Kucing F. Burung G. Tikus * * * TES DI MULAKAN YA * * * A. Gajah Kamu kelihatan suka banyak bicara, tapi ada kalanya kamu berasa lelah dalam hati, sehingga lebih ingin diam saja. Kamu bukannya benar-benar ingin menyenangkan semua orang. Kecuali orang yang sangat akrab dengan kamu, kamu boleh menceritakan isi hatimu. Kamu suka kehidupan yang fleksibel dan jelas. Kamu bukan orang yang suka memanfaatkan orang lain. Tetapi kamu sangat menegaskan matlamat dalam hidup dan upah. Kamu tidak suka perkara yang terlalu rumit. Jika ada cara agar kamu dapat cepat berjaya, cepat kaya, maka kamu akan tidak berputus asa untuk mencapainya. bakat: Kamu jenis orang yang fokus. Anda boleh menilai apa yang bagus untukmu. Kamu juga mempunyai gerak hati yang kuat. Kadang-kadang berjalan-jalan saja kamu juga dapat memikirkan idea yang bagus. Ini memang bakatmu dari la…
Catatan terbaharu

Tips Perkahwinan: 10 Tips Cinta Suami Isteri

Cium tangan suami dan dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja masing-masing
1. Cium tangan suami dan dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja masing-masing. 2. Jika berpisah lebih dari sehari seperti untuk tugasan luar daerah, tambah rutin harian tadi dengan pelukan dan ciuman di bibir. 3. Walau sesibuk mana sekali pun, luangkan masa untuk menelefon pasangan sekurang-kurangnya sekali walau sekadar untuk bertanya apa yang sedang dilakukan. 4. Sentiasa ucapkan kata-kata sayang seperti I love you sepenuh hati sebelum keluar kemana-mana, menamatkan perbualan di telefon dan sebelum tidur. 5. Sentiasa mencari peluang untuk makan tengah hari bersama kerana pastinya ia tiada gangguan anak-anak jika pada hari berkerja. 6. Amalkan bertanya apa yang berlaku sepanjang hari selepas pulang dari kerja sebagai tanda mengambil berat dan memberi peluang pasangan meluahkan perasaan. 7. Luangkan masa untuk berbual tentang apa sahaja dari isu rumah tangga hinggalah politi…

Tips Perkahwinan: 8 Cara Kekalkan Kebahagiaan Perkahwinan Anda

Dalam dunia perkahwinan banyak perkara perlu diambil perhatian oleh suami dan isteri terutama mengenai tanggungjawab masing-masing.

8 Cara Kekalkan Kebahagiaan Perkahwinan Anda
1. Hidup Saling Lengkap-Melengkapi

Melayari bahtera perkahwinan bukanlah seperti kehidupan ketika anda bujang dulu. Ia memerlukan komitmen dan perkongsian hidup dalam pelbagai aspek. Sentiasalah ingatkan dalam diri anda bahawa perkahwinan yang bahagia boleh dicapai dengan anda saling melengkapi hidup pasangan anda. Bantu pasangan anda jika dia mempunyai masalah dan cuba atasi kelemahan dia. 2. Suami Libatkan Diri Juga Dalam Urusan Rumahtangga

Sebagai suami, anda tidak boleh abaikan 100% urusan kerja rumahtangga dan hanya mengharap isteri anda. Sekali-sekala, ringan-ringankan tulang anda untuk membantu isteri di dapur atau mengemas rumah. Peruntukkan sedikit masa cuti hujung minggu anda membantu isteri.

3. Ringankan Mulut Memberi Pujian

Sentiasa beri pujian kepada pasangan anda. Tak kira samada anda seorang suam…

Projek Rahsia Memikat Suami

بِسْـــــــــمِ اَللّهِ الرّحْمن الرّحيم 

Assalamualaikum 

Sudah Lama tidak upted di blog kami.. Tahun ini 2017 dari awal tahun sehingga sekarang, yang mana sebelum ini pun suka menimba ilmu..

Jadikan cerita pada febuari yang lalu, liana pergi ke Kota Kinabalu untuk menyertai MILLIONAIRE MARKETING MASTERY (MMM) dari mentor kesayangan saya Dr Azizan Osman. Ketika liana sedang menunggu pelepasan, ada terjumpa wanita yang saya kagum sebelum itu hanya mengenali diri nya dari IG atau FB Dr Azizan Osman.. saya pun menyapa

" Hai, Assalamualaikum Kak Nieza ya? Ke KK untuk klass Dr Azizan MMM ? "

jawapannya

" Hai, walaikumsalam Au nak pergi KK ne class MMM DAO "

bersalaman lah kami bercerita mana, lagi wanita ne terkejut mana liana tau kan kediakan pasal. She also dont know me pada asal nya.. 😋

ok naik kapal terbang tiba di lapangan terbang terjumpa lagi, rupa-rupanya kami ne sama-sama hotel ok naik sekereta lah kami pergi hotel. Pada besok nya kami berjumpa lagi sehingga h…

KENAPA SETELAH MENIKAH ISTERI TIDAK LAGI KELIHATAN CANTIK DIBANDING WANITA LAIN? INI PENJELASAN RASULULLAH SAW

Seorang suami mengadukan apa yang dia rasakan kepada seorang syeikh. Dia berkata:

" Ketika aku mengkagumi calon isteriku seolah-olah dalam pandanganku Allah tidak menciptakan perempuan yang lebih cantik darinya di dunia ini.

“Ketika aku mengagumi calon istriku seolah-olah dalam pandanganku Allah tidak menciptakan perempuan yang lebih cantik darinya di dunia ini.
Ketika aku sudah meminangnya, aku melihat banyak perempuan seperti dia.
Ketika aku sudah menikahinya aku lihat banyak perempuan yang jauh lebih cantik dari dirinya.
Ketika sudah berlalu beberapa tahun pernikahan kami, aku melihat seluruh perempuan lebih manis dari pada istriku.” Syekh berkata:  ﺃﻓﺄﺧﺒﺮﻙ ﺑﻤﺎ ﻫﻮ ﺃﺩﻫﻰ ﻣﻦ ﺫﻟﻚ ﻭﺃﻣﺮّ!؟ “Apakah engkau tahu, ada yang jauh lebih parah daripada yang engkau alami saat ini!?”
Laki-laki penanya: “Iya, mau.” Syekh: “Sekalipun engkau mengawini seluruh perempuan yang ada di dunia ini, pasti anjing-anjing yang berkeliaran di jalanan itu lebih cantik dalam pandanganmu dari pada wanita manapun.”

Tertubuhnya Shaza Aiman Lingerie

Assalamualaikum and Hai

Kepakaran kami adalah membantu Wanita yang menghadapi masaalah mendapatkan pakaian-pakaian "Lingerie" bersize besar dan mengikut reka design yang terbaru dan material berkualiti, Yang Mana Shaza Aiman Estore sudah lebih dari 5 tahun dalam bidang ini, dalam menolong para wanita-wanita harga mampu di miliki.

Shaza Marzuq Aiman adalah dari Brunei Darussalam bemula di tubuhkan dari tahun 2000 lagi, dan bergiat aktive secara Online Shop pada 2010. Hingga lah hari ini. 

Welcome To My Blog

بِسْـــــــــمِ اَللّهِ الرّحْمن الرّحيم 

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Selamat Datang ke Blog kami.. nantikan sharing dari kami..


Liana 
Shaza Aiman